Livets små GlederEn kilde til god design

Livets små Gleder er historie.

Anette Kildal og Morten Haneseth har slått virksomhetene sine sammen og dannet A-ARK AS, www.a-ark.as. Oppstart av ny virksomhet er 1.1.2019, og jeg ønsker alle gamle og nye kunder å ta kontakt på morten@a-ark.as, eller tlf. 90055331.

Montering Generation Wealth - Nobels Fredssenter

Generation_Wealth_mont

Siste innspurt på montering av utstillingen Generation Wealth, av Lauren Greenfield på Nobels Fredssenter. Utstillingenåpner tirs. 13 februar, og er viktig å få med seg: Den har endel tematikk som setter verden i perspektiv, som en kan reflektere over, men viktigst, ta med poden(e) og diskuter med de…Her er endel ting som må settes i perspektiv.

Elvelangs - Oslo

Elvelangs

Elvelangs i Oslo. Vandring nedover Akerselva, med mange aktiviteter og tildels spennende lyssettinger, spesielt i nedre del.

Shifting Boundaries - EPEA 3

EPEA3_10

Shifting Boundaries som er tittelen på den 3. EPEA, åpnet på Nobels Fredssenter i dag. 12 unge fotografer fra en rekke europeiske lang er invitert til å dokumentere sin tolkning på et Europa i endring, hvor setter vi grensene i dag?

Studietur til Japan - Kyoto

Kyoto_Kiyomizudera2

Kiyomizudera Shrine i Kyoto, fantastiske tredetaljer, vakkert liggende i åsene over Kyoto.

Kyoto_Nanzen_Ji_Shrine

Ikke bare romerne kunne bygge akvadukter, her ved Nanzen-Ji Shrine.

Kyoto_Fushimi_Inra_Shrine1

Fushima Inari-taisha, 4km med oransje portaler donert av byens familier til helligdommen… flott romlig opplevelse å gå igjennom noe som slynger seg opp åskammen, som er en korridor, men likevel åpen slik at en ser natur og Kyoto under seg.

Studietur til Japan - Tokyo

Shibuya_Tokyo

Mere moderne arkitektur, fra Shibuya i Tokyo, der mange high fashion butikker ligger… Dette er bygget til Tod´s...

Prada_Tokyo

… og dette er Herzog & De Meuron sitt bygg for Prada.

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_1

Moderne arkitektur så vi også masse av, bl.a. mange innfill-prosjekter, bittesmå hus presset inn på minimal tomter. Og en får ikke lov å kjøpe bil uten å ha parkeringsplass i Tokyo, så derfor fikk vi se mange kreative løsninger. Her et spennende prosjekt, med Lotus bak glassport, og matchende Ole Brumm i 2. etg.

Modulhus

Eller her Kisho Kurokawas Nakagin Capsule Tower fra 1972. Det var dessverre avstengt, og så svært forfallent ut, og sikret utvendig med nett…

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_Atrium

Tradisjonelt herskapshus med tatami-matter, skyvepaneler mot innvendig hage. Alle hadde hager, dvs. hadde de ikke plass, laget de hage i en blomsterpotte eller 20… Lysten til å lage en japansk hage ble stor, synd at det kanskje tar en mannsalder å etablere…

Studietur til Japan - Tokyo

Tokyo_2

Studietur til Japan, der vi ville se både tradisjonell og moderne arkitektur, og design. Her er Asakusa Jinja Tempelet i Tokyo. Imponerende tredetaljer, veldig vakkert.

Nobels Fredssenter - Genesis av Salgado

Salgado_3sml

Av og til er det morro med stuntoppdrag - fix ferdig utstilling på en uke…
Det er i alle fall ingen unnskyldning for ikke å se de 15 bildene til Sebastião Salgado, de står i foajéen på Fredssenteret, og du trenger ikke løse billett engang. De minuttene det tar å se disse utrolig vakre bildene fra regnskogen i Amazonas er vel verdt det. Og har du litt tid ekstra se Omveier - Detours, det er 6 utstillinger i en som står i Toghallen, innenfor billettkontrollen, men er verdt hver krone … ;)

NordkappMuseet

Sone2_gjenoppbygging_s

NordkappMuseet i Honningsvåg er åpnet, jeg har prosjektert sammen med Sixsides. Museet er et Kystfiskemuseum, og har flotte grafiske oppslag og en interaktiv kartmodell utviklet sammen med Back. Har ikke fått vært der enda etter åpning, så bilder er lånt av Radio Nordkapp, og Daria Polishchuc. Håper å komme meg opp etter sommerferien og få tatt litt flere bilder…

Stadsbiblioteket i Stockholm

Vannpost_sVannhane_s

I Stockholm ligger Asplunds Stadsbibliotek, flott arkitektur - verdt et besøk. På lesesalene står vannposter, så vakre at det nesten gjør vondt. Men bare nesten, den gjør en oppstemt - slik at en kan glemme alt stygt og vondt i verden for et øyeblikk.

StreetArt Brussel

Brussel_1_sBrussel_3_sBrussel_2_s

I Brussel går det egne guidede turer til dekorerte fasader og StreetArt… Og egne turer lagt opp mellom husfasader med TinTin-motiver, noe vi måtte få med oss selvsagt!Åpning Omveier - Detours, Nobels Fredssenter

Omveier_7_s

Åpning av utstillingen Omveier - Detours, på Nobels Fredssenter. Seks utstillinger samlet i en, en utrolig interessant, men krevende oppgave. Det å binde sammen seks så forskjellige uttrykk var spennende, og krevde bruk av utradisjonelle virkemidler.

Kviknes Hotel i Balestrand, nye korridorer

korridor3_sb

Ferdigstilte korridorer til åpning av sommersesongen. Store deler av korridorer og trapperom er rehabilitert og brannsikret. En utfordrende oppgave for både håndverkere og formgivere, med strenge krav både til brannsikkerhet og ivareta og sette tilbake hotellet til fordums prakt. Historiske tapeter, lamper, gamle foto fra Balestrand, egendesignet teppe med dragestilsmønster, og heltre hotellromsdører. Vi har klart å skjule alle tekniske installasjoner over himling, noe som gjør at vi har fått tilbake preget av tidlig 1900-tall…

trapp_sb

Tidlig Korsmohus på Sogn i Oslo

gang

Totalrehabilitering av et av Korsmos tidlige hus som ligger på Sogn. Her er i hovedsak alle rom og overflater totalrehabilitert. Over bilde fra gang med skoskap og garderobeløsninger.
Under fra stue med ny peis (Brunner peisinnsats med hev/ senk glassdør), med hylle for TV og audiovisuelt utstyr i stuedel.

stue

Milano

milano2

Milano er ikke bare Duomo og klesdesign, det er ny arkitektur der også. Her hovedkontor for Elisabetti Franchi, og et bilde inne i nye Museo delle Culture.

Museo_delle_culture

Møbelmessen i Milano

krystall

Milano-messen hadde som vanlig masse spennende å by på innen interiør, møbler, lys og kjøkken. Det var EuroCucina (kjøkken) i år, i fjor var det EuroLuce (lys) i tillegg til selve møbelmessen. Over 20 haller på messeområdet gjør det til en maraton, da er det hyggeligere å ta en "rolig" dag 2 i bydelen Tortona, der de fleste showroomene er, og avslutte i folkehavet og designbutikkene i Brera.

milano4

Stor rustfri øy, en av nyhetene er integrerte varmetopper i/ under stein/ kompositt-topper, slik at kokesonene er helintegrert og "usynlige".

milano3

milano5

Og mange fine badeløsninger, både nyheter på innredning og sanitærutstyr.

Düsseldorf, Frank Gehry

gehry2

Helgetur til Düsseldorf. I tillegg til vår og sterkt strømmende Rhinen, hadde byen et helt kvartal med Frank Gehrys arkitektur å by på. Her et bilde tatt i den blå timen…

Kviknes Hotel, Balestrand

Overlys

Overlys og resepsjon ferdig med lysekrone fra Luceplan. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, det gir resepsjonsområdet et løft bokstavelig talt.

Balholm_Bar

Balholm Bar møblert og med alle de maritime artifaktene plassert i hyllene.

Resepsjon

Resepsjonen ble også ferdigstilt til 1. april. Malte overflater og heltre oljet eik. Flåte over med møbelspoter med LED. Resepsjonen har fått et areal fra souvenirbutikken, som blir benyttet til loungeareal, og gir en luftigere og vennligere inntrykk.

Kviknes Hotel, Balestrand - nye historiske tapeter

tapet_s

Maleren har begynt arbeidet med å legge tapet fra Norsk Arv i korridorene, produsert på tapetpresse fra 1895. Tapeten er linoljebasert, og legges på gamlemåten, med spesiallim. Vi får vente til elektriker er ferdig med lyset, slik at vi får bedre bilder… Arbeidet har omfattet fullstendig brannsikring av korridorer og rømningsveier i det historiske bygget, og da har vi benyttet anledningen til å tilbakeføre det i stilmessig til da det ble bygget. Vi har arbeidet med å finne flest mulig stilelementer som passer, men det er viktig at hotellet har moderne bekvemmeligheter og sikkerhet.

Kviknes Hotel, Balestrand. Nytt overlys

overlys_s


Nytt overlys i resepsjonen vil gi den et løft, bokstavelig talt. Blir spennende å se den ferdig etter 3.mars, når lysekrone og lys er ferdig, og snekkeren har listet seg ferdig. Overlyset er utformet med takformen til sidebyggene, og med inspirasjon fra taklys i det historiske bygget.

overlys_os

Inspirasjonen.

Kviknes Hotel, Balestrand

hylle_balholm_s

Resepsjonen er bindeleddet mellom det gamle og det moderne bygget, og må ha noen moderne elementer…Her er hylle for gamle maritime artifakter, som samles i Balholm Bar i resepsjonen.
Blir morro å få fyllt den opp…

Yayoi Kusama, Louisianna

kusama2_s

Alltid hyggelig å ta en tur til Louisianna når en er i København, men denne utstillingen er verdt en egen tur. Yayoi Kusama, japansk kvinnelig kunstner med installasjoner, maleri og skulpturer. Fantastisk spennende, og rominstallasjonene var utrolig inspirerende og utvidet, nesten sprengte horisonten. Eneste som var synd, var at hele Danmark var der sammen med oss, men det er forståelig, for utstillingen er et must å se…

kusama5_s

kusama6_s

Gresskar-installasjonen var inni speilboksen på bildet over…

København, Cisternerne

Cisternene_s

På vandring i Cisternerne i København, byens gamle vannreservoar. Flott, med vanninstallasjoner og vannspeil, og en magisk stemning…

Oslo Spektrum, nye toaletter

Spektrum_toalett2_s

Nesten 40 nye muligheter for å tre av i Oslo Spektrum… Sommerens store prosjekt, med store arbeider i grunn og sikring av installasjoner. Stor oppgradering av publikumstilbudet, og nå kan en trygt kjøpe så mye øl en ønsker…

Åpning av Targets, Nobels Fredssenter

Targets7_S

Her fra åpningen på TARGETS, Nobels Fredssenter. Utstillingen åpnet den 24. sept. Fotograf Herlinde Koelbl viser bilder fra nesten 30 land, hva soldater øver seg å skyte på, og hvordan deres fiendebilde er. Verdt å se!

Nye disker i Oslo Spektrum

Spektrum_disk3

Oslo Spektrum har oppgradert de to diskene i sidefoyerne, riktig fine i gråbeiset eik i front og innredning, og heltre oljet eik topplate. De er designet med tanke på økt funksjonalitet for de som jobber i disken, og med 50% økning av serveringspunkter, skal køene for å få seg en tørsteslukker bli kortere.. Og for at servicepersonalet skal komme enkelt til, er diskene laget med demonterbare fronter slik at alt kan serves fra utsiden …

Montering TARGETS, Nobels Fredssenter

targets_mont3_s

Her monterer Gunnar spesialdesignede krakker til utstillingen TARGETS på Fredssenteret. Utstillingen åpner den 24. sept. og er virkelig verdt å få med seg. Det er sterke bilder Herlinde Koelbl viser, ikke i den forstand at de er støtende på noe som helst måte, men de maner til ettertanke…

Designers Saturday 2015

Designers_Saturday_s

Det ble som vanlig mye trasking for å se nytt og gammelt, og treffe gamle og nye samarbeidspartnere og kollegaer… Ny York, nederst på Grünerløkka hadde et godt arkitektonisk grep, og var et godt bindeledd mellom gammelt og nytt!

EXPO 2015 Milano

Milano_EXPO_emirat

Det beste bidraget arkitektonisk, …kanskje. Richard Rodgers hadde tegnet for De Arabiske Emiratene, inspirert av sanddyner. Innholdet balanserte helt klart på feil side av det svulstige. De er forøvrig verter for neste verdensutstilling i 2020.

Milano_EXPO

Her er utstillingens helt klart beste pavillion innholdsmessig, og fortellermessig. Viet til biens liv og nytteverdi. Dette er Storbritannias bidrag.

Milano_EXPO_it2

EXPO i Milano. Varmt, storslagent og litt lite innhold dessverre. Her kan en snurre utenfor Italias pavillion.

Milano, møbelmessen

 Milano_møbelmesse

Lange dager med såre og ømme føtter, mye å se, her lys fra Delta Light.

Berlin, InfoCenter Berliner Schloss

 Berlin_infocenter

Et gigantisk prosjekt trenger et skikkelig infocenter… Studietur med Nobels Fredssenter.

Berlin, Otto Piene

 Berlin_Otto

Dette var noe av det mest spektakulære lysshowet og lysinstallasjonen jeg noensinne har sett. Totalopplevelse med spesial-lagde drinker!!! i Neue NationalGallerie.

Totalrenovering av leilighet, Adamstuen

 Stensgt_kjk

Nytt Atlas-kjøkken i leilighet på Adamstuen. Leiligheten er totalrenovert med nytt bad, soverom og kjøkken byttet plass, gang med nye lager- og skapfunksjoner.

Porto, Portugal

 Porto_funkis

Spennende funkis-arkitektur i Porto. Fin by, her kommer jeg gjerne tilbake!

Jaktslott, Bussaco

Bussaco_ute

Gamlekongens jaktslott er gjort om til hotell, storslagent! Badet var på 30m2… og resten stod i stil. Og…!!! de har noen verdensberømte egne viner, som folk drar rundt kloden for å smake, for de går ikke til export… Definitivt verdt en egen tur!

Bussaco, Portugal

Bussaco_inne

Den avsatte kongens jaktslott er blitt hotell. Ligger høyt i innlandet, med flott utsikt fra høydene bak, og et fint klima… Ikke ofte vi kan kose oss i royale omgivelser, men det føltes litt riktig, for en stakket stund…

Portugal

 Portugal

Det er ikke bare Italia som kan varte opp med pittoreske landsbyer, så vakkert at det nesten gjør vondt…

Lisboa, EXPO 1998

 Lisboa_EXPO

Vi besøkte Lisboa, og så Portugals pavilliong fra EXPO 1998 tegnet av Alvaro Siza. Defintivt spennende.

Kviknes Hotell, Balestrand

 Kviknes_Hotell

Med Norsk Austin Healey-klubb på rally 2014. Andre stopp var på Kviknes Hotell i Balestrand. Et av Norges flotteste historiske hoteller, i en flott sveitserstil. Og kjøkkenet leverer også! En fantastisk opplevelse matmessig.

Nobels Fredssenter - Åpning av Be Democracy

leo-bedomocracy

Konferansier Leo Ajkic under åpningen av utstillingen «Be Democracy» på Nobels Fredssenter. En utstilling om hvordan sosiale medier påvirker samfunnet vi lever i. Morten Haneseth har vært designer for Expology av utstillingen.

Frøya

L1020415

På Frøya, ytterst i Trondheimsfjorden for Expology. Nytt kulturhus og vidregående skole. Fint konsept, som skal inneholde en utstillingsattraksjon fra Expology.

Bygging på Fredssenteret

IMG_0696

Bygging av globe for utstillingen Be Democracy på Nobels Fredssenter. Skal etterhvert inneholde masse kul teknikk. For Expology.

Bjørvika

 Bjørvika

Ikke på fjellet i påsken, men til Bjørvika for å bli litt oppdatert på det som skjer i egen by… En reiser mye, men har lett for å glemme det som er rett rundt hjørnet. Mye spennende arkitektur i en ny bydel… blir spennende å se resten med Munch-museum og bibliotek vokse frem…

Enebolig Fjellhamar

 Odinsvei

Totalrehabilitering utvendig og innvendig, med tilbygg og utebod, og basseng.

Åpning av "Norge er Havet"

maritime-fra-kongehuset

Hans Majestet Kong Harald åpnet «Norge er Havet» på Norges Maritime Museum. Morten Haneseth bidro tildig i prosessen av konseptutvikling av utstillingen for Expology. De har levert en fin og spennede utstilling, verdt en tur!

Åpning EPEA2, Nobels Fredssenter

EPEA2

Åpning av fotoutstillingen Europeean Photo Exibition Award, med presentasjon av unge europeiske fotografer.

Minnetavle for Nelson Mandela

Nobel_minnetavle

Minnetavle for Nelson Mandela på Fredssenter. Ved siden av kondolanseprotokoll, med til tider lange køer. Utforming; Livets små Gleder.

Dagligstuen, Hotell Continental

L1052914

Rehabilitering av Dagligstuen, Hotell Continental. Fullstendig teknisk rehabilitering, med økt funksjonalitet og nye vinskap og glassheng.

DS Award

IMG_0568

Nominasjon til Designers Saturday Award for beste interiør med Engineerium, Aker Solutions. Prosjekt for Expology.

Norsk Barnebok Institutt

NBI

Nytt utstillingskonsept for Barnebokinstituttet. Utstillingselementer for utskiftbare utstiillinger. Første utstilling var om serielitteratur, med gode kjente barndomsminner som Frøken Detektiv og Hardy-guttene.

Hvem er jeg?

hvemerjeg

«Hvem er jeg?» er en tilleggsutstilling under EPEA 01 for unge. De ble utfordret til å delta i en fotokunkurranse, som hadde fine premier. Månedens vinnere ble publisert i Aftenposten.

Amfi, Taormina

L1051328

Alltid like fascinerende og flott å se gammel stablet stein i bruk... Med lys kan en modellere nærmest hva som helst. Her som scene for Patti Smith i Taormina, Sicilia.

Hyttekjøkken Rondane

 Raphamn

Atlas kjøkken levert på hytte i Rondane, nostalgisk stil med kremhvite fronter og skrog, og porselenshåndtak.

Jødemuseet i Berlin

L1050843

Gjensyn med Jødemuseet i Berlin. Var der rett etter det åpnet, og det holder 10-15 år etter. Liebeskind er like sterk og arkitekturen like spektakulær. Verdt en egen tur til Berlin!

Amsterdam

L1050937

Sjøfartsmuseet i Amsterdam er nyåpnet etter år med renovering. Interessant og flott. Her på studietur med Expology og Norsk Maritimt Museum.

Kontorhjørne i Stensgaten

rolvkontor

Kontoret skulle flyttes hjem. Ny arbeidsplass i hjemmet for en filmskaper i Stensgaten.

EPEA, Nobels Fredssenter

 EPEA1

Fotoutstilling for Nobels Fredssenter, europeiske unge fototalenter.

Ishotell i Alta

L1050723

I forbindelse med at vi vant konkurransen om en Nordslys-attraksjon i Alta med Expology, hadde vi omvisning på hva Alta hadde å by på i tillegg til nordlys. Det ble snøscooter-safari, ishotell og tørkede reinsdyrhjerter...

Århus, enkel installasjon

L1050248

Enkelt og effektfullt... La publikum ytre seg, og så har en interaktiv installasjon som lever så lenge den står...Denne står i Århus, Danmark.

Inlesjøen, Burma

L1040869

På denne innsjøen ligger 40-50 landsbyer og byer, anlagt på påler. De dyrker grønnsaker på flytende åkerlapper og all ferdsel er på lange smale trebåter. En fantastisk opplevelse, og et fantastisk folk.

Burma - rundreise

L1040281

Engelskmennene bygget jernbanen for nesten 100 år siden, og lite er skjedd siden da. Det var en tidsreise også…

Yangoon, fryseboks i gigaformat

 Burma_isskulpturer

Av absurde ting kommer denne høyt, all verdens underverker og byggverk gjenskapt som som isskulpturer i en gigant-fryseboks i tropene… Ikledd tøfler og kunstpelskåper ble vi gående med åpen munn og suge til oss en kitsch-verden.

Shwedagon pagoden

L1030707

Shwedagon er et fantastisk byggverk, og et must å se når en er i Yangoon, Burma.

Engineerium, Fornebu

 Engineerium

Vitensenter på Fornebu, for Aker Engineering. Expology har levert et spennende vitensenter, for skoleungdom i Asker og Bærum. Fikk være med på utformingen, flott prestigeprosjekt med mange løsninger.

Arcus, Gjelleråsen

Arcus_vikingfjord

Arcus har flyttet fra Hasle til Gjelleråsen, og Expology har vært ansvarlig for besøkssenteret der. Jeg har fått være med på utformingen, med bl.a. Akevittbar, Vikingfjord vodkabar for kursing, vinsmakerom, historisk utstilling og bøkkerutstilling.

BRUSSEL


Brussel2

Atomium som står igjen fra verdensutstillingen i 1958. Den atomformede bygningen, ja den ser faktisk ut som et molekyl, overrasket positivt med spennende konstruksjon og utforming av utstillinger. Brussel dekket også behovet for belgisk sjokolade, moules frites og mange smaksrunder på forskjellig belgisk øl.

Nobels Fredssenter - ny talerstol innviet

NobelFredssenter_talerstol

Torbjørn Jagland presenterte fredsprisvinnerne 2011 fra flunkende ny talerstol med hev-senk mekanisme og alt tenkelig teknisk. Tegnet og prosjektert av Livets små Gleder.

Kunst-biennalen i Venezia

Venezia_kunstbiennale

På kunstbiennale i Venezia… likevel er det kanaler og gondoler en tar bilde av…! Vel så mye kunst i en vakker utsikt…

MURANO

murano

I forbindelse med kunstbiennalen i Venezia var ulike glasskunstnere invitert til en utstilling på glassblåser-øya Murano, en liten båttur fra Venezias havn. Noe fint, noe anderledes og noe ganske space.

Byantikvaren i Oslo foreslår fredning

Arkitektur_no

I en artikkel i Arkitektur NO kan man lese at jeg er foreslått fredet, dvs. så gammel er jeg dog ikke, men pultene jeg tegnet til Radér og Litografiverkstedet på Statens Håndverk- og Kunst-industriskole (Kunst og Håndverksskolen). Disse og resten og verkstedet er foreslått bevart for ettertiden av Byantikvaren i Oslo. Morsomt er det at pultene er spesielt nevnt... de er jo skikkelige 80-tallsikoner for å regne!

Milanomessen

milano

Vi dro til Milano for møbelmesse, og alt som Italia kan tilby... Ikke så mye nyheter, men endel spennende messestander. I tillegg var showroomene nede i byen kanskje vel så spennende, flettet inn mellom småbutikker og dagligliv...

Åpning av Nansen og jeg på Nobels Fredssenter

Offisiell åpning med prinsesse Ingrid Alexandra.

EXPO SHANGHAI

EXPO2010

Vi ble anbefalt å ikke starte når EXPO åpnet, fordi det var så mye kø.... Vi kom 1,5 time etter åpning, og da kunne vi lese på infoskjermen på den nybygde T-banen til messeområdet, at 275.000 var passert inngangsportene...! Ufattelig stort messeområde, større enn Oslo sentrum! Og ufattelig mange kinesere med ukepass. Og køer over alt for å komme inn i pavillionene, opptil 3,5 timer kø.... Men vi fikk da sett endel pavillioner, absoslutt imponerende, men kanskje ikke så spennende som vi hadde forventet.

Beijing

Beijing_fugleredet

Millioner av kinesere og mye imponerende kultur og historie å sette seg inn i. Vi fikk sett alt fra gamle hutong-bydeler til Sommerpalasset, Himmelske Freds plass, buddist-templer og moderne arkitektur. Her i form av OL- stadion, på folkemunne «fugleredet»... Det var virkelig imponerende, og Olympiaparken var storslått!

Bad i Corian på Nøtterøy

Bad_Nøtterøy

Tegnet tilbygg på sommerhus i Tenvik, Nøtterøy. Der ble det bl.a. plass til et bad, med alle flater i Corian, i tillegg til masse spesial-innredning i Corian.

Nobels Fredssenter - ny disk

nobel_resepsjon

Ny resepsjon og billettdisk på Nobels Fredssenter i Oslo.
Webdesign Dezigngorillaz Contact Me